Moederdag ! Een taart voor mama


Nou de taart voor oma stond in de vriezer en nu was het tijd voor de taart voor mijn moeder. Omdat het moederdag zou zijn.. (ik weet het is eigenlijk iedere dag moederdag) wilde ik een taart maken in de vorm van een hart (wat ik overigens nog niet eerder had gedaan).. Had al wel een beetje in m’n hoofd wat ik wilde maken..Een hart met een basketweave van botercrème en iets van rozen erop. Normaal gezien, als ik de zijkanten met botercrème bekleed doe ik wel een toplaagje van fondant, maar omdat mijn moeder daar niet zo dol op is zou ik deze taart geheel met crème bekleden.. Spannend want dat had ik nog niet eerder geprobeerd !! Ik ben begonnen met het bakken van de vanillebiscuit (met mijn geheel eigen recept ! hihi) waarna ik deze in 3 lagen heb gesneden.. De onderste laag gevuld met aardbeien, voor de bovenste laag een zwitserse room gemaakt en daarna de taart dunnetjes afgesmeerd met crème. Toen de botercrème gemaakt.. welke ik dan nog een keer extra moest bijmaken omdat de taart wat groter was dan ik had verwacht en ik natuurlijk tekort kwam hihi. Verdeeld over verschillende bakjes en met een natuurlijke kleurpasta leuke kleurtjes gemaakt voor de bekleding. Voor deze heb ik eerst de bovenkant met een laag licht turqoise crème bedekt en geprobeerd deze zo glad mogelijk te smeren..Omg! dat was nog best een klus om te klaren ! Maar dankzij een goede en simpele tip is het toch best strak geworden ! Daarna de zijkanten bekleed met een basketweave van crème in 2 kleuren (met spuitmondje 47 van wilton).. deze heb ik al aardig onder de knie ondertussen dus dat ging vrij vlotjes deze keer en toen was het tijd om aan de toprand te beginnen. Ik heb met dezelfde kleuren als de toplaag en het mandje de rand bekleed om het geheel leuk, maar niet al te druk te maken. Nu kon ik aan de roosjes beginnen 🙂 Heb gekozen voor maar 2 kleuren roze om te breken met de 2 kleuren turqoise en omdat ik het niet super druk wilde maken met heel veel verschillende kleuren bloemen (al kan dat natuurlijk ook wel heel leuk zijn). Flower nails erbij en de juiste spuitmondjes en toen de roosjes gemaakt, ook weer van crème. Met een andere nozzle weer de blaadjes gemaakt en nog wat snoepjes over de roosjes voor een extra leuk effect ! De ienie mini bloemetjes rondom het mandje en de iets grotere bloemetjes op de crème van de rand zijn wel van fondant gemaakt, evenals de letters. Heb ze me een eetbare verf beschilderd zodat ze een beetje in dezelfde kleur van de roosjes bleven. Als laatste heb ik nog een vormpje gemaakt van fondant en beschilderd..Home Made.. hihi komt van een leuke koekjes-stempel die ik laatst tegenkwam bij de hema 🙂

Nou het heeft wel even wat tijd gekost maar was uiteindelijk wel erg blij met het resultaat !

 

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *